Nedan finner du information om vilka utställare som erbjuder kontaktsamtal.
Ansökan för kontaktsamtal är öppen fram till den 21 december 2018!

Om du har några frågor, kontakta Rosanna Ekström på kontaktsamtal@gaius.nu

Varför ska du söka kontaktsamtal?

Känns det svårt att få kontakt med advokatbyråer, myndigheter och andra arbetsgivare? Vet du inte riktigt vad du säga i en framtida intervjusituation? Är du intresserad av att få träffa arbetsgivare i ett personligt möte för att i lugn och ro ställa vilka frågor du vill och samtidigt presentera dig själv? Isåfall är kontaktsamtal något som du borde söka!

Kontaktsamtal är till för att ge er studenter en möjlighet att träna på att vara i en intervjusituation samt att låta er ta reda på mer om de företag som ni är särskilt intresserade av. Då det kan kännas lite svårt att få en bra kontakt med framtida arbetsgivare och särskilja sig från den stora skaran juriststudenter så är ett kontaktsamtal en utmärkt möjlighet att göra ett intryck hos framtida arbetsgivare.

Kontaktsamtalen pågår under mässdagen den 24 januari 2019. Mer information om vilka utställare som erbjuder kontaktsamtal finner du nedan.

Utställare som erbjuder kontaktsamtal

Setterwalls

Vi är en modern fullservicebyrå som arbetar med breda områden som M&A, IT och

tvistelösning, till mer specialiserade områden som IP, miljö och skatt. Vi finns i Stockholm, Göteborg och Malmö och vi samarbetar dagligen med ett stort kontaktnät av ledande advokater och byråer över hela världen. Vårt goda renommé bygger på att vi jobbar nära våra klienter och alltid med stort personligt engagemang. Vi är inte bara med där det händer, vi ser till att det händer.
Vi ger möjlighet till: examensuppsats, sommarjobb och möjlighet att jobba extra i vår studentpool.

DLA Piper

På DLA Piper är vi specialister inom affärsjuridikens alla områden och vi har några av världens ledande bolag som klienter. Tillsammans levererar vi högsta kvalitet i allt vi gör, för att lösa våra klienters utmanande och komplexa ärenden.

På vårt Stockholmskontor är vi 160 engagerade medarbetare. Det gör oss till en av de största advokatbyråerna i Sverige. Dessutom finns vi i mer än 40 länder. Den största fördelen av att vara på en internationell spelplan är att vår värld expanderar och blir större för varje dag. Vi vidgar våra vyer, ser saker från nya perspektiv och drar nytta av de många utvecklingsmöjligheter som öppnar sig.
Vi ger möjlighet till: uppsatspraktik, sommarnotarieprogram och utlandsverksamhet.

White & case

Det som från början var en radikal idé – att hela världen är vår marknad – har nu blivit verklighet. White & Case är en ledande internationell advokatbyrå med 44 kontor i 30 länder. Vi ger våra klienter råd i komplexa och utmanade frågor inom nästan samtliga juridikområden på tillväxt- och etablerade marknader. I Sverige har White & Case stor erfarenhet från

komplexa frågor inom den svenska juridiken och regelverken. Våra specialistområden inkluderar M&A, private equity, finansiering, kapitalmarknadstransaktioner samt tvistlösning.
Vi ger möjlighet till: examensuppsats, sommarjobb, traineeprogram, utlandsverksamhet, praktik samt företagsinterna traditioner (fredagsöl, gemensam frukost m.m.): AW, sommar- och julfest, vinterkonferens, White & Case World Cup i fotboll/volleyboll där White & Case-kontor från hela världen deltar m.m.

Deloitte.

Deloitte är världens största revisions- och konsultföretag. Inom skatt arbetar vi med internationell individ- och företagsbeskattning, moms samt global mobilitet. Områdena präglas av föränderlighet och komplexitet vilket ständigt ger oss nya utmaningar och möjligheter. Vår expertis omfattar såväl det nationella som det internationella skatteområdet och vi skapar team som levererar skräddarsydda lösningar motsvarande varje klients specifika önskemål.
Vi ger möjlighet till: examensuppsats och utlandsverksamhet.

EY

EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och rådgivning med kontor i över 150 länder och 230 000 medarbetare globalt. Inom Tax och Law arbetar vi med bolagsrätt, avtalsrätt, arbetsrätt, företags- och personbeskattning, moms, internprissättning och immigration med mera.
Vi ger möjlighet till: examensuppsats och utlandsverksamhet.

Wistrand

Wistrand Advokatbyrå är en av Sveriges främsta affärsjuridiska fullservicebyråer. Vi biträder klienter i allt från större transaktioner och komplexa tvister till löpande rådgivning i deras dagliga verksamhet.
Vi ger möjlighet till: examensuppsats och sommarjobb.

Linklaters

Linklaters är en internationell affärsjuridisk byrå som jobbar regionalt och globalt med fokus på transaktioner. På Stockholmskontoret arbetar vid med M&A Corporate, M&A Real Estate, Bank & finans, Skatterätt och Processrätt.
Vi ger möjlighet till: examensuppsats, sommarjobb och utlandsverksamhet.

Fondia

Fondia ska förändra branschen. Vi är Nordens största affärjuristbyrå med verksamhet i Sverige, Finland och Baltikum. Tillsammans är vi juristerna med en förkärlek till det digitala som förstår att traditioner är till för att brytas – till förmån för nya idéer och nya generationer. Vi är en affärsjuridisk byrå som alltsedan starten har arbetat för effektivare affärer med stöd av tekniska juridiska lösningar i framkant.
Vi ger möjlighet till: examensuppsats, sommarjobb, traineeprogram. 

Mannheimer Swartling

Mannheimer Swartling är Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyrå. Genom att kombinera juridisk spetskompetens med branschkunskap erbjuder vi våra klienter kvalificerad affärsjuridisk rådgivning med stort mervärde. Vi är en fullservicebyrå med omfattande internationell verksamhet och har uppdrag över hela världen.
Vi ger möjlighet till: sommarjobb, traineeprogram och utlandsverksamhet.

Cederquist

Cederquist är rankade som en av Sveriges främsta affärsjuridiska byråer. Vi är en

värderingsstyrd organisation som värderar kompetensutveckling och erbjuder ett gediget karriär- och utvecklingspaket. Vi arbetar fokuserat med digitalisering, jämställdhetsfrågor och att erbjuda våra medarbetare en modern arbetsplats där du får alla förutsättningar att utvecklas till en skicklig affärsjuridisk konsult.
Vi ger möjlighet till: talangpool (från termin 5), sommarnotarie (från termin 6), studentpool (från termin 1) och arbete efter examen.

Roschier

På Roschier kombinerar vi erfarenhet med entreprenörskap och bland våra klienter hittar du många av Nordens mest framgångsrika företag. Vi som arbetar på Roschier är nyfikna, engagerade och målmedvetna och tillsammans bidrar vi till våra klienters utveckling och framgång. På Roschier erbjuds du en miljö och plattform där du kommer att fortsätta att utvecklas och växa i din roll.
Vi ger möjlighet till: examensuppsats, sommarjobb, traineeprogram och utlandsverksamhet.

Glimstedt

Glimstedt är en advokatbyrå med bred kompetens, stor geografisk spridning och ett stort utbud av arbetsuppgifter. Byrån arbetar främst med affärsjuridik och på Göteborgskontoret arbetar vi inom Fastigheter, Transaktioner, Affärer & Ägande, Kommersiella tvister samt Rekonstruktioner och Obestånd. Samtidigt som vi är en av de största byråerna kan vi erbjuda en personlig arbetsplats med stor möjlighet att påverka och många områden att välja mellan.

Vi ger möjlighet till: examensuppsats, sommarjobb, traineeprogram  och utlandsverksamhet.

Länsförsäkringar

Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän är ett bolag som erbjuder privatpersoner och företag försäkring och banktjänster samt fastighetsförmedling under samma tak. Vi ägs av våra kunder och har kontor i hela Göteborg och Bohuslän. Som kundägda är det naturligt för oss att driva ett långsiktigt hållbarhetsarbete där våra kunder bor. Vi tar ansvar för att bidra till ett schysstare samhällsklimat genom hållbara satsningar inom vår miljö, vårt samhälle och vår ekonomi.
Vi ger möjlighet till: sommarjobb.

PwC

PwC Sverige är marknadsledande inom revision, skatte- och affärsrådgivning med 2 800 medarbetare, varav ca 400 jurister och 34 kontor runt om i landet. Med erfarenhet, unik branschkunskap och ett stort internationellt nätverk utvecklar vi värden för våra 45 000 kunder.
Vi ger möjlighet till: uppsatspraktik och utlandsverksamhet.

MAQS

MAQS har under flera år rankats som den mest moderna affärsbyrån. Genom att bland annat ligga i framkant inom digitala lösningar och arbetssätt. Kanske har du lyssnat på någon av våra poddar, Förhandlingspodden och Franchisepodden?
Vi ger möjlighet till: examensuppsats och sommarjobb.

Handelsjuristerna

HandelsJuristerna är en studentdriven juridiska konsultationsbyrån vars vision är att vara den flexibla

och okomplicerade aktören som gör juridisk konsultation tillgänglig för alla företag – oavsett storlek och behov. Alla klienter är unika, därför har vi inga stelbenta arbets- eller prismodeller. Tack vare engagerade och ambitiösa juriststudenter har verksamheten etablerat sig som en kvalitetsmedveten och prestigelös aktör på den juridiska marknaden. Ett stenkast från Handelshögskolan i centrala Vasastan har vi vårt kontor.
Vi ger möjlighet till: sommarjobb och extrajobb under studierna.

WSA

Vi har gjort upp med gamla föreställningar om hur advokatbyråer borde vara – både vad gäller vår verksamhet och våra medarbetare.

Vi tror inte på långa nätter med jobb och indragen ledighet. Istället ställer vi höga krav på kompetens och engagemang samtidigt som vi värderar balans och ett lika rikt arbetsliv som privatliv. Vi ger möjlighet till: examensuppsats och sommarjobb.

Engström & Hellman

Engström & Hellman är en medelstor affärsjuridisk advokatbyrå. Vi fokuserar bland annat på processrätt och tvistlösning, men är också specialister på fastighets- och hyresjuridik samt kredit- och inkassojuridik.
Vi ger möjlighet till: examensuppsats och sommarjobb.

Lindahl

Lindahl är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatfirmor, med kontor i sex av Sveriges största städer. Vi är en fullservicebyrå med en rad olika spetskompetenser. En bekräftelse på att vi levererar utifrån våra klienters högt ställda krav erhöll vi nyligen då vi mottog Regis jubileumspris som decenniets bästa advokatbyrå för perioden 2008–2017.
Vi ger möjlighet till: uppsatspraktik, sommarnotarietjänstgöring och studentpool

Vinge

Vinge är en av landets största affärsjuridiska fullservicebyråer. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats där du utvecklas snabbt genom att arbeta med de bästa. Innovation är en ledstjärna! På Vinge ges varje medarbetare stort utrymme att komma till tals och bidra. Men inte på bekostnad av andra utan kombinerat med stark kollegialitet och gemenskap. Vi arbetar med de mest komplexa och spännande uppdragen. På Vinge är du med och påverkar – i ditt arbete, i affären, för klienterna.
Vi ger möjlighet till: examensuppsats, sommarjobb och traineeprogram samt utlandsverksamhet i Bryssel.

FRONT advokater

Vi är Sveriges mest jämställda affärsjuridiska advokatbyrå, den enda advokatbyrån som är partner till West Pride och har medarbetare som tillsammans talar 16 språk.
Vi ger möjlighet till: examensuppsats, sommarjobb och traineeprogram.

Delphi

Den snabba samhällsutvecklingen gör valet av affärsjuridisk rådgivare viktigare än någonsin. Delphis jurister för samman specialistkunskaper med en djup förståelse för hur händelser i omvärlden påverkar. Vi möjliggör fler framgångsrika beslut vilket gör oss till en av de främsta affärsjuridiska advokatbyråerna i Sverige. Ett stort antal av oss är också specialister inom företagsförvärv och fusioner samt högteknologiska områden som IT, immaterialrätt och life science.
Vi ger möjlighet till: examensuppsats och sommarjobb.

Försäkringskassan

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter och finns över hela landet. Vårt uppdrag är att utreda, besluta om och betala ut en stor del av de förmåner som ingår i socialförsäkringen.
Vi ger möjlighet till: examensuppsats och sommarjobb.

Förvaltnings AB Framtiden

Förvaltnings AB Framtiden är med sina nära 73000 lägenheter Sveriges största allmännyttiga bostadskoncern och ägs av Göteborgs stad. Som jurist hos oss arbetar du med fastighetsnära frågor som berör människors vardag. Du företräder endast en klient (bolaget) men på flera områden och du kommer in tidigt i våra olika verksamhetsprocesser. På dotterbolaget Störningsjouren anställs löpande nyexaminerade jurister inom området oriktiga hyresförhållanden, vår jurist Sandra Halilovic berättar gärna mer om det under kontaktsamtalet.

Vi ger möjlighet till: sommarjobb och traineeprogram.

Wåhlin

Wåhlin är en affärsjuridisk advokatbyrå som etablerades i Göteborg 1964. Vi arbetar nära våra klienter

för att skapa trygga och smidiga affärer, oavsett om klientens verksamhet är lokal, nationell eller internationell. Våra jurister är vana vid att arbeta med ett dynamiskt och innovativt arbetssätt. Vi arbetar med låga trösklar mellan partners och biträdande jurister vilket leder till att våra jurister snabbt

kommer in i klientkontakt och är med och skapar affärer för våra klienter.
Vi ger möjlighet till: examensuppsats och sommarjobb.