PRE GAIUS: INTERVJU

Emmelie Tedfelt

Specialist Counsel

Vad jobbar du med på Setterwalls och vad är det bästa med ditt jobb?

Jag jobbar med arbetsrätt – ett rättsområde i ständig förändring och med frågor som ligger nära våra klienters dagliga verksamhet. Det bästa med mitt jobb är att lära känna klienterna och deras verksamhet. Det är också viktigt för mig med ett arbete där det ständigt går att utvecklas – man är aldrig fullärd som advokat. Och så kollegorna såklart – jag har fantastiskt kunniga, omtänksamma och hjälpsamma kollegor.

Vad skiljer Setterwalls från era konkurrenter i branschen? 

Vi tror att det alltid finns möjligheter att utvecklas och arbetar ständigt för att bli bättre. Detta gör vi både genom att sträva efter en högre kvalitet i vår rådgivning – vi vill överträffa våra klienters förväntningar – men också genom att utveckla vår verksamhet internt. Vi ser att en förutsättning för att vi ska kunna hålla en hög kvalitet är att våra medarbetare trivs på arbetet, att vi har ett öppet och ärligt klimat och att alla får det stöd som krävs för att kunna utvecklas i rollen som rådgivare.

Vad letar ni främst efter för egenskaper hos era framtida kollegor? 

Någon som fungerar i teamet, som vågar uttrycka sina åsikter i klientarbetet och i interna frågor, är nyfiken och vill lära sig – både juridik, hantverket samt vår och våra klienters verksamhet. Om du dessutom älskar utmaningar kan du bli en ovärderlig medlem av vårt team.

Har du något tips till nervösa studenter inför minglet på mässan – någon icebreaker?

Ni behöver ingen icebreaker. Alla arbetsgivare som är på mässan, är så glada över att få vara där, berätta om sin verksamhet och lära känna framtida kollegor. Våga gå fram och ställ frågor. Det är allt som behövs.

Robin Sundin

Biträdande jurist

Vart pluggade du och vad jobbar du med på Setterwalls just nu?

Naturligtvis studerade jag på handelshögskolan i Göteborg.

Jag är en del av Setterwalls commercial, IP & tech-grupp där jag får möjligheten att bistå företag med legal och strategisk rådgivning rörande kommersiella avtal, immaterialrätt samt IT-rätt & dataskydd. I mitt dagliga arbete hjälper jag företag att upprätta, granska och förhandla diverse kommersiella avtal samt att utföra rättsliga utredningar och bedömningar.

Vad är den största skillnaden mellan att plugga juridik och att jobba med det?

Skillnaden mellan att studera juridik och att faktiskt praktisera den är stor i min mening. Naturligtvis beror detta på vilket rättsområde man praktiserar och vilket yrkestitel man har. En stor skillnad är nog att det väldigt sällan i praktiken – till skillnad mot vad som gäller på tentafrågorna – finns ett enda korrekt svar. Argumenterar man väl, vinner man (oftast). En annan stor skillnad är att det är så enormt mycket roligare!

Har du några tips till studenterna för att få ut så mycket som möjligt av studietiden?

Passa på att njuta av studietiden! Det är väldigt sällan som man får möjligheten att bli matad med kunskap av så kunniga människor, och dessutom till den facila kostnaden av endast lite blod, svett och tårar. Tänk också på att inte ta allt på alldeles för stort allvar. Ett B betyder inte att drömjobbet är som bortblåst!

Vad har du för erfarenhet av GAIUS?

Under min studietid har jag endast erfarenhet av att vara besökare på GAIUS. Det är ett utmärkt forum för att få koll på vad som är ens drömjobb och vem som är ens drömarbetsgivare – och också lika bra för att utesluta vissa alternativ!

Förutom jurist – vad är drömjobbet?

Om jag inte fått möjligheten att bli jurist hade jag troligtvis valt att byta slips och kostym mot polotröja – och blivit arkitekt!