Inför GAIUS-mässan 2020 kommer en hel del olika och roliga event att äga rum!
Nedan kommer de aktuella eventen att dyka upp. Håll utkik här och på vår facebooksida för mer information!

Vid eventuella frågor kontakta eventansvariga Emmy Rylander, Erica Källberg eller Marcus Ljungberg på event@gaius.nu

EVENT

 • CV-FÖRELÄSNING MED SETTERWALLS

  Måndag 2 december 12.15-13.15  kommer Sandra Karlsson, HR-korinator och Emmelie Tedfelt, Specialist Counsel inom arbetsrätt och håller en föreläsning i Volvosalen om betydelsen av CV och personligt brev i rekryteringsprocessen. Ni kommer få lära er om allt från syfte och form till innehåll. Passa på att ta emot tips för framgång!

  På plats kommer vi ha en fotograf så att ni får möjlighet att ta proffsiga bilder till era CV:n. Setterwalls bjuder även på lunch!

  Anmälan sker via länken nedan (OBS! Det finns begränsat antal platser!) :

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScVufaug1Z7dVLK26cdU1wH7p0usbJe1qQzaCLFLepRcbVjPQ/viewform

  Vi ses i Volvosalen!

 • FEST PÅ OCEANEN

  Torsdag den 5 december bjuder GAIUS in till Fest på Oceanen vid Stigbergstorget. Alla på Handelshögskolan är varmt välkomna dit för lite förfriskningar och gött häng. Framför allt är det ett ypperligt läge för alla som ska vara med i crew att lära känna varandra och oss i projektledningen.

  Känner du ingen annan som ska vara med i crew? Ta med en klasskompis!

  Det är helt gratis att komma och det krävs ingen biljett eller liknande. Kom som du är så utlovar vi en fantastiskt trevlig kväll i Majorna. Oceanens dörrar slås upp 18:30 och håller öppet till 01.

  Det kommer även att hållas ett quiz med start klockan 20. Ett fint pris utlovas.

  Vi ses på Oceanen!

 • PÅ SPÅRET-QUIZ

  Den 27 januari med start klockan 17.30 bjuder GAIUS in till quizkväll med På spåret-tema. Eventet kommer att äga rum på hyllan. Alla i crew är givetvis mycket varmt välkomna att komma och svara på den ikoniska frågan “Vart är vi på väg?”. Även Setterwalls och deras medarbetare kommer att vara med och bjuda på pizza och ett fint pris.

  OBS! Detta är ett evenemang där platserna i första hand kommer gå till de som är med i GAIUS crew. Se därför Facebook för mer information.

 • FRUKOSTFÖRELÄSNING MED SETTERWALLS

  GAIUS närmar sig med stormsteg och vi laddar upp med frukostföreläsning med Setterwalls den 4 februari kl 9.00 i SEB-salen. Föreläsningen kommer hållas av Associates Hanna Sonning och Anna Hildingsson som arbetar i verksamhetsgruppen IP/Commercial.

  PRISROBOTORNA V. MARKNADSFÖRINGSLAGEN
  På senare år har e-handeln exploderat och idag råder hög konkurrens på marknaden. När priserna av e-handelsföretagen pressas till marginalerna blir även konsumentens upplevelse av vad som är ett bra erbjudande en viktig faktor vid köpbeslutet. Varor säljs till löften om rabatterade priser i förhållande till olika typer av jämförelsepriser under en uppsjö av tidsbegränsade kampanjer, allt för att ge konsumenten bilden att ett pris är extra förmånligt.

  Samtidigt ställer marknadsföringslagen, som på många sätt kan anses vara anpassad efter traditionell handel i fysiska butiker, stora krav på e-handlarnas prismarknadsföring. Användningen av prisrobotar som justerar produkternas priser flera gånger dagligen gör det svårt för e-handlarna att navigera kring bestämmelser om jämförelser med ordinariepriser, och att traditionella mellandagsreor kompletteras med Black Week, Mid-Season Sale och outlets gör det svårt för konsumenten att avgöra om ett påstått fyndpris verkligen betyder att priset är lägre än det normala priset.

  Med utgångspunkt i ett antal pågående mål i Patent- och marknadsdomstolen för en av nordens största e-handlare berättar Setterwalls biträdande jurister Anna Hildingsson och Hanna Sonning om vilka krav som ställs på e-handlares marknadsföring. Genom verkliga exempel redogörs för hur företag på nätet behöver anpassa sin marknadsföring i sociala medier, på hemsidor samt i nyhetsbrev till en mer traditionell prismarknadsföring till undvikande av att konsumenter vilseleds. Föreläsningen ger en inblick i helt ny och kommande underrättspraxis som förväntas sätta spår i hur den moderna e-handeln bedrivs.

  Ni hör ju?! Missa inte att komma på denna inspirerande föreläsning! Dessutom bjuder Setterwalls på frukost till de första 60 som anmäler sig så anmäl dig redan nu!

  Anmälan sker via denna länk: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBQwWC1aGJ44uv8mkrHbvI586ZGEwkfXjDhP7hylsek90__w/viewform?usp=sf_link