Försäkringskassan

Fakta om oss

Bli en del i arbetet med att skapa trygghet för människor när livet tar en ny vändning. Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete som spelar en viktig roll i människors liv. Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter och finns över hela landet, vilket innebär att det finns goda möjligheter till både utveckling och rörlighet. De flesta av våra medarbetare arbetar i team där alla får ta ett stort ansvar för det gemensamma arbetet. Vi satsar på friskvård och här finns möjligheter till flexibelt arbete.

Det här söker vi

Vi söker både dig som är nyexaminerad jurist och dig som har relevant erfarenhet inom området. Eftersom vi arbetar i team är det viktigt för oss att du har god samarbetsförmåga och tar ansvar för teamets resultat. Våra fokusområden är rättssäkerhet, service och produktivitet.

Geografisk placering

Vi finns över hela Sverige och har kontor på cirka 100 orter.

Anställda

Vi har ungefär 14 000 anställda i hela Sverige. På vår Rättsavdelning arbetar cirka 100 jurister i olika roller som exempelvis Processförare och Rättslig expert. Utöver detta så har många av våra beslutsfattare, handläggare och utredare en examen inom juridik. En juristexamen är inget krav i dessa roller, men det är en fördel eftersom vi till stor del arbetar med rättstillämpning och utredningsarbete.

Hos oss finns det möjlighet till:

  • Examensuppsats
  • Sommarjobb

Kontaktperson

Linda Milve
linda.milve@forsakringskassan.se