Göteborgs Stad

Fakta om oss

På juridiska avdelningen samordnar vi den juridiska verksamheten i staden och bistår kommunstyrelsen och stadsledningskontoret i juridiska frågor. Vi ger också juridiskt stöd till stadsdelsförvaltningar, fackförvaltningar och bolag i staden. Vi hanterar bl.a. socialrätt, skoljuridik, offentlig upphandling, offentlighet och sekretess, förvaltningsrättsliga och civilrättsliga tvister, dataskydd, skadestånd och avtalsrätt.

Det här söker vi

Vi anställer oftast personer som har arbetslivserfarenhet. Arbete i domstol och i statlig eller kommunal verksamhet är meriterande för de flesta tjänster.

Varför jobba hos oss?

Det vi gör har stor betydelse för många! Vi är med och formar Göteborgs framtid och skapar bra vardagar för invånare, besökare och företagare. Hos oss är du den juridiska ”spindeln i nätet” för hela Göteborgs Stad. Du får arbeta med många olika rättsområden och på många olika sätt, bl.a. som utbildare, skriva rättsutredningar, svara på remisser och i projekt. Du har en bra lön och fantastiska kollegor. Att du har ett liv utanför jobbet är självklart och vi avlastar varandra när det behövs.

Geografisk placering

Göteborgs Stads stadsledningskontor på Köpmansgatan 20.

Anställda

Av stadsledningskontorets ca 240 medarbetare är vi 13 jurister. Totalt i Göteborgs Stad finns ca 75 jurister som tillsammans täcker i princip alla rättsområden.

Hos oss finns det möjlighet till:

  • Examensuppsats
  • Sommarjobb

Kontaktperson

Markus Landahl                                                                                       markus.landahl@stadshuset.goteborg.se