Hyresgästföreningen

Fakta om oss

Med över en halv miljon medlemmar är vi en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt grundläggande mål är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap. ​ ​Hos oss arbetar förtroendevalda och tjänstemän tillsammans för att stärka hyresgästernas boendevillkor. Organisationen finns över hela Sverige och på många håll finns en lokal hyresgästförening, ett husombud eller en grupp hyresgäster som arbetar med att förbättra boendet.  Vi är partipolitiskt obundna men bostadspolitiskt aktiva för att skapa bättre villkor för dagens och morgondagens hyresgäster.

Det här söker vi

Våra jurister och handläggare är experter på hyreslagen, och för våra medlemmars talan i olika rättsinstanser. Naturligtvis är det meriterande med processvana från domstol men vi anställer även nyutexaminerade jurister. Mångfald och en humanistisk grundsyn är viktiga värden i vår organisation och en självklarhet för oss alla som arbetar här.

Varför jobba hos oss?

Hos oss möts du av engagerade och trevliga kollegor och kommer till en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och bra anställningsvillkor.  På YouTube kan du träffa Ken som berättar hur det är att arbeta som jurist hos oss.  Sök på ”Hyresgästföreningen jurist”.

Geografisk placering

Förbundskontor i Stockholm och kontor i Borlänge, Borås, Eskilstuna, Gällivare, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Hudiksvall, Jönköping, Karlstad, Kiruna, Linköping, Luleå, Malmö, Norrköping, Skellefteå, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Vänersborg, Västerås, Växjö, Örebro och Östersund.

Anställda

Cirka 850 varav 100 jurister.

Hos oss finns det möjlighet till:

  • Examensuppsats
  • Sommarjobb

Kontaktperson

Sara Alfredsson
sara.alfredsson@hyresgastforeningen.se