Juridisk Publikation

Fakta om oss

Juridisk Publikation är en akademisk juridisk tidskrift driven av studenter. Syftet med tidskriften är att främja juridisk debatt genom att publicera artiklar av hög akademisk kvalité om spörsmål i juridikens framkant och främja juridikstudenters utvecklande av analytisk förmåga, argumentation och språkbruk. Förhoppningen är att därigenom långsiktigt bidra till utvecklingen av det svenska samhället.

Vi som arbetar med Juridisk Publikation granskar och korrekturläser bidragen som antas, så att dessa sedan publiceras i absolut toppskick. Föreningen driver även en podcast som heter ”JP samtalar” där redaktörer intervjuar verksamma jurister om deras expertområde.

Det här söker vi

Juriststudenter med analytisk förmåga och god känsla för språk. Det är viktigt att kunna arbeta i grupp och vara nyfiken på studenterna i övriga redaktioner.

Varför jobba hos oss?

Ett redaktörskap i Juridisk Publikation innebär en möjlighet att delta i den juridiska debatten utanför såväl kursböcker som tentalokaler. Det finns möjlighet att vara med och utveckla föreningen och öva på ledarskaps- och samarbetsförmågor. Du får även chansen att lära känna studenter på andra juristutbildningar i Sverige samt våra sponsorer.

Geografisk placering

Juridisk Publikation har redaktioner i Uppsala, Stockholm, Lund, Göteborg och Umeå.

Anställda

Föreningen har för närvarande ingen anställd men ca. 35 stycken aktiva juriststudenter som arbetar ideellt med tidskriften vid sidan av studierna.

Kontaktperson

Therese Lundin                                                                             therese.lundin@juridiskpublikation.se