Juridiska Institutionen

Fakta om oss

Juridiska institutionen har 90 anställda i kategorierna doktorand, lärare, forskare och administrativ personal. En av institutionens huvuduppgifter är att erbjuda ett av landets mest intressanta juristprogram. Ett sätt att göra det är genom att utveckla bredd och djup inom den rättsvetenskapliga forskningen och bygga starka forskningsmiljöer. Juridiska institutionen utlyser årligen doktorandanställningar för studier på forskarnivå med slutål juris doktorsexamen. Under forskarutbildningen ges doktoranderna också möjlighet till pedagogisk meritering. Jurister som doktorerar kan satsa på en akademisk karriär som universitetslärare och forskare.

Det här söker vi

Doktorander. Om du är intresserad av att påbörja forskarstudier, ta kontakt med oss så berättar vi om förutsättningarna och möjligheterna.

Varför jobba hos oss?

Vi erbjuder en unik miljö för den som vill fördjupa sig inom juridiska och rättsvetenskapliga problem och tycker om att möta studenter, praktiker och forskare. Våra lärare och forskare arbetar ofta i gemensamma forskningsprojekt och lärarlag. I forskarens arbete ingår också deltagande och byggande av nationella och internationella närverk och forskningsmiljöer.

Geografisk placering

Göteborg

Anställda

90

Hos oss finns det möjlighet till:

  • Examensuppsats
  • Utlandsverksamhet

Kontaktperson

Joachim Åhman
joachim.ahman@law.gu.se