Kronofogdemyndigheten

Fakta om oss

Kronofogden bidrar till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. I vårt arbete är det viktigt att se möjligheter och med kundens fokus ständigt förbättra vår verksamhet. Vi vill bidra till att människor hittas lösningar och förändrar sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. Vi som jobbar här är kronoinspektörer, kronofogdar, jurister, delgivare, handläggare, it-utvecklare – för att nämna några!

Det här söker vi

Vi anställer både nyutexaminerade och mer erfarna jurister. Vi söker medarbetare som i statstjänstemannaroll ställer sig bakom våra värdeord offensiv, pålitlig och hjälpsam och förstår sig på hur man gör verkstad av dem. Våra medarbetare måste brinna för att göra myndighetsutövningen och dess rättsverkningar lättbegriplig och överskådlig för en bred kundkrets och ha lätt för att hitta en bra balans mellan kundgruppernas olika intressen och behov. De vi anställer ska föredra att arbeta teambaserat mot gemensamma mål samtidigt som de förmår hitta eget driv och arbeta självständigt för att nå förväntade resultat.

Varför jobba hos oss?

När våra kollegor beskriver hur det är att jobba hos oss lyfter de framför all kontakten med människor och de intressanta och varierande arbetsuppgifterna. Här växer du i vardagen, tillsammans med dina kollegor. Du har möjlighet att utveckla din kompetens på många sätt, i gengäld tror vi att du bidrar till verksamhetens utveckling och förbättring. För när du växer, växer vi.

Geografisk placering

Kronofogden finns på 37 orter.

Anställda

Kronofogden har ca 2300 anställda, varav ca 220 är jurister. De vanligaste rollerna för jurister är kronofogde, men man kan också vara jurist inom skuldsanering, betalningsföreläggande och konkurstillsyn.

Hos oss finns det möjlighet till:

  • Sommarjobb

Kontaktperson

Kronofogdemyndigheten
kronofogdemyndigheten@kronofogden.se