Röda korset

Fakta om oss
Vi finns över hela världen och består av miljontals frivilliga som bestämt sig för att hjälpa andra människor. Vi kämpar för att rädda liv och ge hopp. Vi delar ut mat, förebygger katastrofer och bidrar med medmänsklig värme. Genom vårt världsomspännande nätverk kan vi hjälpa på ett sätt som ingen annan organisation kan. Vi finns på plats i 190 länder och arbetar förebyggande för att katastrofer inte ska inträffa. Vi finns där om den ändå sker och vi är kvar efteråt – långt efter att andra gett sig av och medierna tystnat. Vi finns över hela Sverige för att hjälpa människor som drabbats av personliga katastrofer och kriser, är ensamma eller som flytt undan krig och förföljelse.

Det här söker vi
Vi söker också dig som vill ge av din tid och engagera dig som volontär.

Varför jobba hos oss?
Vill du vara med och kämpa för att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof? Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vi finns över hela världen och vi räddar liv och ger hopp, varje dag. Delar du våra humanitära värderingar? Vi söker ofta värvare, delegater, praktikanter och handlingskraftiga människor som vill arbeta med oss. Vi har också många spännande volontärsuppdrag.

Geografisk placering
Svenska Röda Korset har lokala föreningar över hela Sverige. Det finns kontor med anställda i Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö.

Hos oss finns det möjlighet till:

  • Utlandsverksamhet