Föreläsning med Wistrand: Framtidens jurist – Advokatbyrån som arbetsplats idag och imorgon

RAMTIDENS JURIST
– Advokatbyrån som arbetsplats idag och imorgon
Visste du att rapporter visar att det finns en tydlig generationsklyfta avseende work-life balance bland jurister? Att sedan ett antal år tillbaka är normalfördelningen på juristutbildningen ca. 60/40, dvs. 60 procent av juriststudenterna är kvinnor? Har du koll att globaliseringen är en trend som fortsätter att påverka juristyrket, och att kreativitet, innovation och nytänkande anses bli viktiga egenskaper för framtidens jurist?
– Exakt vad innebär detta för dig som juriststudent, som framtidens jurist?
Advokaterna Hendrik Kangasmuukko och Viktoria Hybbinette pratar onsdagen den 27/1 kl. 14.00-15.00 om hur det är att arbeta som jurist på Wistrand Advokatbyrå men även om vad det tror framtidens jurister kan förvänta sig av advokatbyrån som arbetsplats. Hendrik och Viktoria kommer att prata om hur deras vardag ser ut på byrån men även ämnen såsom jämställdhet, work-life balance, legaltech och andra frågor och utmaningar som juristbranschen står inför.
Inför föreläsningen kan du ställa frågor till föreläsarna! Mejla din fråga till event@gaius.nu senast tisdagen den 26/1, ange ämne “Fråga Wistrand”.
Föreläsningen sker på Zoom, länk tillkommer här i evenemanget och på vår hemsida!
Vi ses där! 💚