GAIUS

Hållbarhet

Läs mer
Vårt bidrag till hållbarhet

Vår ambition på GAIUS är att skapa långsiktiga och givande kontakter mellan studenter och näringslivet, samtidigt som vi strävar efter hållbarhet på flera nivåer. Inspirerade av FN:s globala mål och ISO:s standard för hållbara evenemang, arbetar vi aktivt för att minska avfallsmängden genom noggranna kalkyler och inkluderar hållbara produkter i våra goodiebags. Vi har höga krav på oss själva när det gäller inkludering, likabehandling och mental hälsa, och vi strävar efter att göra GAIUS till ett tryggt och meningsfullt evenemang för alla besökare, utställare och medarbetare.

Om du har frågor om vårt hållbarhetsarbete är du välkommen att kontakta vår Hållbarhetsansvariga, Hilma Nööjd Eklund, på hallbarhet@gaius.nu

Whistleblowing Service

Om du blivit illa behandlad eller diskriminerad under Gaius eller något annat event relaterat till Gaius, då är det möjligt att anmäla det till HHGS genom att använda knappen nedan:

Anmälan

GO Climate

Goclimate är ett företag som aktivt jobbar med att minska klimatförändringar genom minsking av koldioxidutsläpp. De finansierar klimatprojekt som hjälper deras kunder att minska deras egen påverkan på klimatet. Gaius i år valt att inleda ett partnerskap med GoClimate som kommer hjälpa oss att beräkna mässans klimatavtryck och därefter finansiera ett klimatprojekt. Våra utställare erbjuds även möjligheten att klimatfinansiera tillsammans med oss.

GoClimate erbjuder dessutom företag automatiserade hållbarhetslösningar med en mänsklig touch. Genom en koppling till ert företags bokföring läser GoClimate automatiskt av alla era   fakturor och kvitton och räknar på så vis ut er klimatpåverkan. Resultatet sammanställs i verktyget Hållbarhetskollen, där er klimatdata uppdateras varje månad och ni får total koll på era utsläpp. Datan kategoriseras utifrån produkter och tjänsters specifika klimatpåverkan, baserat på GHG-protokollet. GoClimate erbjuder även en klimatkalkylator för dig som vill få en överblick snabbt, samt hjälp med hållbarhetskommunikation via vår CO2 transparenstjänst. Oavsett var ni befinner er på er hållbarhetsresa har GoClimate verktyg som passar för just er!

Besök GO Climate